Paleți cu tratament fitosanitar termic

Conform cerințelor standardului internațional privind normele sanitare și fitosanitare ISPM-15 (principiile de bază pentru reglementarea materialelor de ambalare din lemn utilizate în comerțul internațional, nr. 15, martie 2002, Roma, FAO), ambalajele din lemn (în special paleții de lemn) destinate transportului de mărfuri în afara Ucrainei trebuie să fie supuse dezinfectării prin tratament termic.
Tratamentul fitosanitar al paleților prin metoda tratamentului termic este una dintre cele mai optime și răspândite modalități. Pe paleții europeni se aplică un simbol special de marcă – „IPPC”. Această marcă este sub forma unui ștampila pe care sunt indicate:

• codul țării producătoare a materialului de ambalare și a paleților europeni;
• numărul licenței companiei care a efectuat tratamentul termic al paleților;
• metoda dezinfectării paleților europeni.

Această marcă se aplică pe fiecare paleț de lemn care a trecut prin tratamentul fitosanitar și reprezintă o condiție necesară pentru exportul mărfurilor pe paleți în străinătate. După efectuarea tratamentului termic al paleților europeni, furnizăm toate documentele însoțitoare necesare pentru prezentare la serviciul de carantină:

1. Raport de control fitosanitar al Ministerului Politicii Agricole al Ucrainei;
2. Raport privind starea fitosanitară pentru fiecare lot separat de produse sub carantină.

Dacă vama la care se va efectua procedura vamală pentru marfa dvs. nu se află în Kiev, vă vom furniza un certificat fitosanitar care vă permite să deplasați marfa în alt oraș din Ucraina pentru a efectua controlul fitosanitar.

Pachetul de documente furnizat de noi, împreună cu gama de servicii necesare, vă va permite să vă desfășurați fără probleme procedurile vamale pentru marfa dvs. utilizând paleți europeni.

Compania noastră, „VUS-PALET”, se ocupă atât de vânzarea de paleți noi, cât și de cei utilizați. Cei utilizați trec printr-o etapă obligatorie de tratament înainte de a fi redistribuiți.

Paleți în Moldova — doar la Vus-Palet!